U bent hier : Home > Over Marianne

Over Marianne

Achtergrond
Gedurende ruim 20 jaar bouwde Marianne Baan als Interim HR-Manager een zeer brede functionele expertise in Internationaal Human Resources Management op. Haar focus is met name gericht op Empowerment van de Mens in de organisatie en meer specifiek op de leiderschapsrol van de vrouw. Ze heeft al die jaren in fascinerende multiculturele & internationale omgevingen in diverse branches zoals Farmaeutische, Automotive, Logistieke, IT en FMCG gewerkt. Zij kenmerkt zich door een gebalanceerde strategische, operationele, creatieve en mensgerichte aanpak. 

Werkwijze Holistisch-Resonantie Counseling
Ongeveer 10 jaar geleden heeft zij haar werkveld verschoven en is zij zich meer en meer gaan toeleggen op Holistisch-Resonantie Counseling. Het is in deze periode dat zij geinspireerd raakte in hoe Kunst, Klank en Kleur een waardevolle rol kunnen spelen in het herstellen van het natuurlijk zelfhelend vermogen van de Mens. 
Zij maakt in haar Praktijk gebruik van een aantal methodes en technieken waaronder NLP, Reiki en Tibetaanse Klankschalen.

Workshops Intuitief Schilderen
Nadat haar boek LOTUS met hart en ziel werd uitgebracht kreeg zij regelmatig vragen naar workshops Intuitief Schilderen. Deze aktiviteit is momenteel in een ontwikkelings-/tryout fase.

Relevante Opleidingen

* Voortgezette Agogische Opleiding-Nijmegen 
* Postacademische opleiding Bedrijfskunde - IBO Zeist 
* Reiki Practitioner's Opleiding (Usui-lijn) Gecertificeerd 
* NLP Practitioner’s Opleiding (Instituut voor Eclectische Psychologie)
* INSEAD:Internationale HR-module van het MBA-programma (Fontainebleau)
* Arbeids- en Organisatie Psychologie (Open Universiteit) - geselecteerde onderdelen
* IMD Seminar Strategic Leadership for Women (Zwitserland)
* Persoonlijke Training Tibetaanse Klankschalen bij Ohmpunctuur Academy 
* Klank als Medicijn Module 1 bij Ohmpunctuur Academy
* Dharma af Sound bij Ohmpunctuur Academy
       

 

 
 
 

Marianne als kunstenaar

Marianne "tekent" rechtstreeks met materie en laat de verf haar inspireren en leiden. In het doorwerken op het grillige verloop van de verf komen organische en abstracte motieven naar voren.

Haar bronnen van inspiratie zijn Kunst, Klank en Kleur door muziek, de natuur en  maatschappelijke verhoudingen. Zij vertelt: Het kiezen van kleur, materiaal en onderwerp is een creatief process bedoeld om weer te geven wat mij inspireert en tegelijkertijd bewustwording en inspiratie te creeren bij de kijker. Door deze interactieve creatieve manifestatie  kan ze spontaan reageren op wat zich op dat moment aandient. Haar werk balanceert op de grens van figuratie en abstractie. Hierdoor wordt de kijker uitgedaagd om zelf tot nieuwe creatieve impulsen te komen en wordt tevens een universele realiteit gereflecteerd.

Individuele exposities:
KEMPENHOF, Valkenswaard (Nederland)
TECNO, Avenue Louise, Brussel (Belgie)
ICI, Everberg (Belgie)
STOLZ, Erps-Kwerps (Belgie)

Groepstentoonstellingen
Galerie Leopold, Maaseik (Belgie)
Parkfeesten, Sterrebeek (Belgie)
Internationale Kunstmanifestatie "Deviant" Maaseik (Belgie)

Kunstgalerij

Bekijk alle werken
Design & website by
Websculptures